8 - Trabant Club Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ik en mijn Trabant: Joris en Deborah van Hooidonk

Wil je jezelf eventjes voorstellen?
Wij  zijn  Joris en Deborah van Hooidonk, wonen in Sprang-Capelle samen met onze twee honden: Sheppy en Rocco.

Wat zijn de hobby’s?
Natuurlijk Trabant rijden en sleutelen. Maar ook motorrijden doe ik graag. En we gaan graag op vakantie naar het ‘Wilde Oosten’ samen met de honden.

Hoe is de Trabant liefde begonnen?
Ik, (Joris) ben in zomer 1988 (maar kan ook 1989 zijn) op vakantie geweest in Tsjecho-Slowakije. We zijn op de heenreis door de voormalige DDR gereden en daar heb ik m’n infectie met het Trabantvirus op- gelopen. Deborah heeft het weer van mij gekregen. Ik (Deborah) wilde eerste een Mini, maar daar heeft Joris me toch vanaf weten te praten.

Wat zijn de reacties van je omgeving?
Altijd positief. We wonen hier nog niet zo lang, maar de buurt vindt het een geweldige auto. Vooral het blauwe wolkje wat achterblijft als je met koude motor wegrijdt.

Heb je technische kennis en sleutel je zelf ook?
Jazeker, ik doe alles zelf. Help ook anderen als ze een probleem hebben met de Trabant. In 1995 heb ik de IFA Service Zuid-Nederland opgericht. Een steunpunt waar alle Oost-Duitse 2-takt rijders terecht kunnen. Literatuur heb ik in overvloed, dus wat we niet weten, zoeken we op.

Hoe vaak rijd je in de Trabant?
De Trabant wordt, naast de dagelijkse auto, gebruikt hier op het dorp. Soms dan rij ik er wel eens mee op en neer naar m’n werk in ’s-Hertogenbosch.

Ga je wel eens naar evenementen?
De laatste tijd minder, want ik (Joris) werk onregelmatig en dan ben je wel eens blij dat je een vrije avond hebt. Vroeger natuurlijk wel.

Maak de zin af, mijn Trabant is voor mij …
Heerlijk genieten en lekker bezig zijn met een niet alledaagse oldtimer.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu