1 - Trabant Club Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ik en mijn Trabant: Ben Eijs

Mijn naam is Ben Eijs en ik woon in Tienhoven aan de Lek, vlakbij Ameide, met mijn vriendin Tineke. Ik ben al weer wat jaren met pensioen. Mijn vrouw is helaas tien jaar geleden overleden aan de bekende ernstige ziekte. Ik heb twee dochters, ze zijn allebei getrouwd en ik heb kleinkinderen tussen de tien en zestien jaar.

Hier in Tienhoven heb ik nog wel wat ruimte om mijn huis en ik hou daar wat hobbydieren: duiven, kippen met een haan, hangbuikzwijntjes en zomers ook wat schapen met lammetjes om het gras kort te houden. Daarnaast ben ik oldtimerliefhebber geworden. Dat komt eigenlijk door mijn jongere broer die is automonteur is en al jaren oude auto's bezit. Toen ik alleen kwam te staan, heeft hij me overgehaald om een oldtimer te kopen.
“Dan ga je gezellig mee ritjes rijden,” zei hij en dat deed hij al met zijn zwager die ook besmet werd met dat oldtimervirus.

Toen heb ik een NSU 1000 op de kop getikt en later heb ik daar nog een VOLVO bij gekocht. De laatste heb ik na een jaar of drie weer verkocht. En dus had ik weer een lege plek. Ik heb heel wat keren een oldtimertje bekeken met mijn broer, maar liep voor geen enkele echt warm. Er was altijd wel wat en ik had geen zin in een ‘werkobject’. Toen kwam ik er dit voorjaar achter dat hier vlakbij een geheel gerestaureerde Trabant te koop stond. Ik dacht ‘een Trammelant… hallo ben je wel in orde?’, maar ik was nieuwsgierig geworden en ben eerst alleen gaan kijken. Ik was verbaasd en verrast. Het autootje zag er wel heel netjes uit, het pruttelde wel erg, maar ik vond het best een gaaf karretje. Dus ik heb mijn broer gebeld en hij zei: “TRABANT, joh, das niks man.” Maar ik voeg toch of hij wilde komen kijken.

En hij ging mee en was direct enthousiast. En zo is het gekomen. Zo ben je dus snel een TRABANT 601 rijker. Ik ben ook gelijk maar lid geworden, want dat hoort er een beetje bij.
De reacties in de omgeving zijn erg wisselend. De één vindt het een mooi autootje en de ander vindt het een rokende pruttelaar. Sleutelen kan ik wel een beetje, maar als het te technisch wordt, dan is de helpende hand van mijn broer Gies altijd aanwezig. Regelmatig rijden mijn broer, zijn zwager in ik ritjes en bezoeken evenementen. Ik moet dan wel een keuze maken tussen de TRABI of de NSU. Mijn TRABANT is toch ook wel een troetelkarretje geworden evenals mijn NSU, waar we veel plezier mee hebben.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu